Tilbake til bloggen

Om FUS!

Bloggens aktive periode

november 2010til april 2013

Sist brukte URL

http://www.fusblogg.com/

Om bloggen

FUS! er først og fremst en filmblogg, men her er det plass til alt som er i nærheten å være kultur. De som skriver på FUS! skriver også en god del andre steder. Vitsen med FUS! er å samle film og kulturstoffet vårt på ett sted.

Følg FUS! på Google+!

FUS! Leter alltid etter skribenter med interessante meninger og brukbar rettskriving. Ta kontakt hvis du ønsker tilgang. Jo flere poster jo mere deilig søl.

Katakombene FAQ

v.1.1, oppdatert 11.7.10


HVA ER KATAKOMBENE?

Katakombene er min årlige samling av kjennere av snodig film. Vi ser en 7-8 spillefilmer og litt kortfilm eller TV, fra tolv om formiddagen til rundt to om natta. Dette har vi gjort siden 2006.

NÅR?

De første årene i en av de to første helgene i Oktober (koblet til skoleferien i Telemark). De siste årene har Katakombene vært i September. Akkurat hvilken helg kommer an på når det passer for flest.

HVOR?

Det hele skjer i Skien, i Katakombene under Lundetangen kinosenter (som er bygget i gamle Lundetangen Bryggeri).

HVEM KAN KOMME?

Det er plass til alle som vil, men lesere av FUS! er selvfølgelig spesielt invitert. Dette er en lukket privatfest så du må gi Thomas beskjed på forhånd. Han kan også fikse en og annen senge/sofa/gulvplass.

KOSTER DET NOE?

Nope. De eneste utgiftene til Thomas er leie av lokalet, og det er det verdt. Det er dyrt nok å reise til Skien som det er. De siste årene har imidlertid leia av lokalet klatret til tre tusen, så det det kommer til å stå en sparegris i lokalet som du kan putte opp til 200 spenn på. I 2010 var det nok der til å dekke ekstrautgiftene til ekteparet UtSkulle du ha lyst til å gjøre noe økonomisk ut over dette kan du sende en slant til kreftforeningen til minne om Bjørnar Olsen aka Callahan, som hadde lyst til å komme men som aldri rakk det.

HVORDAN LAGES PROGRAMMET?

Programmet er hemmelig fram til Katakombehelgen. De som kommer sender forslag (f.eks på mail) til rar film de vil ta med seg, Thomas plukker og fyller resten av programmet selv.

HVA SLAGS FILMER PLUKKES UT?

 1. Så få som mulig i publikum bør ha sett dem (dette er det vanskeligste siden en del av katakombepublikummet allerede har sett stort sett altalt)
 2. Thomas forsøker å ha så stor spredning som overhodet mulig på filmenes alder, sjanger og opphavsland, samtidig som det er et uttalt mål å holde folk våkne mesteparten av tiden.
 3. Han/hun som har foreslått filmen bør eie den på (original)DVD, eller den kan være offentlig eiendom i en eller annen form.
 4. Den bør kunne holde så mange som mulig våkne så lenge som mulig. Det er selvfølgelig mulig å foreslå TV-episoder eller kortfilmer også.

HVILKE FILMER HAR BLITT VIST TIDLIGERE?

Dette er bare spillefilmene.

 • K06: His Girl Friday, Rififi, Attack the Gas Station, Omkara, the Great Yokai War, Danger!Diabolik!
 • K07: Faster Pussycat! Kill! Kill!, the Sword Bearer, Kabul Express, Teenagers from Outer Space, the Ninth Configuration, Running on Karma
 • K08: Vargtimmen, White Suns of the Desert, Mister Moto Takes a Chance, Once Upon a Time in China 2, Cannibal the Musical, The Holy Mountain, the King of Kong
 • K09:Sita sings the Blues, Offside, Repo: the Genetic Opera, The Land that Time Forgot, the Lady Eve, Kilink Istanbul Da, Born to Fight
 • K10: Borgerskapets Diskrete Sjarme, Ping Pong, Anvil – the story of Anvil, Son of Man, The Phantom Menace Review, Freaks, Astropia, Driller Killer

KOMMER DET NOEN PÅLITELIGE PERSONER?

Sikkert ikke, men Katakombene er også tilfeldigvis et av landets største bloggertreff. Hjorthen, Iversen m/madam (Iversen Revisited), Habben (Habben skyter fra Hofta), Tor Andre (Typisk Tor Andre), Marchus (Fylleangst), Haakon (the Evjens) , Nils J. Nesse (Nils J. Nesse), Asbjørn (Filmdagbok), Sonja (Sonjas ordentlige blogg) Jacob og Gunnar (Filmantrop) er for eksempel alle Katakombeveteraner.

HVORDAN HAR DETTE GÅTT TIDLIGERE?

Du finner referat fra tidligere katakomber hvis du søker etter katakombene på Filmdagbok, Hjorthen, Iversen Revisited eller hos forum.filmantrop.net eller du kan se her:
http://fredut.wordpress.com/2008/04/30/ … e-08-joda/

ER DET NOE JEG MÅ TENKE PÅ MENS JEG ER DER?

Ikke stort. Oppfør deg som folk. Vær relativt stille mens folk ser på film. Ikke drikk deg drita, sånn som Petter gjorde i 08, det er litt slitsomt. Ta med deg en god (hage)stol hvis du har sjans, benkene er ikke så enormt gode. Husk at du er der i fjorten timer. D

HVORDAN FINNER JEG VEIEN TIL KATAKOMBENE?

Kjør, fly eller krabb til Skien sentrum. Spør noen om veien til Lundetangen kino. Vi er i kjelleren på nordsida. du går inn døra med bilde av Max Shreck. Eller se på dette kartet.

JEG ER KLAR SOM SKALLEN TIL PETER LORRE. HVA GJØR JEG?

Send Thomas en mail på gigaloffalfakrøllsf-nett.no og si hvem du er, senest torsdagen før. Jo tidligere jeg vet at du kommer jo morsommere er det for meg (og jeg kan ofte få B til å komme ved å si at A har sagt at han/hun kommer)

Flere spørsmål? Sleng dem i kommentarfeltet!

Tordendomen FAQ

Eh, har dette noe med Tordenbloggen å gjøre ?

Ikke annet enn at Hjorthen, grunnleggeren av Tordenbloggen, likte konseptet så godt at han lagde sin egen vri på det. Men her handler det altså om film, ikke blogger.

Så hva er Tordendomen, da ?

Tordendomen er en ukonvensjonell kåring av gode filmer, en kjærkommen anledning til å krangle om hvilke filmer som egentlig er best. Jeg plukker ut de 64 filmene jeg likte best av dem jeg så siste år, og setter dem opp mot hverandre i et cupsystem til vi står igjen med en vinner. Dere og jeg stemmer på filmene. En begrunnet stemme teller dobbelt. Jeg har dobbeltstemme hvis det skulle bli likt.

Ok, hvor stemmer vi?

I kommentarfeltet til posten der kampene ble trukket. Det er lov å stemme helt til neste runde legges ut, som regel tar det et par dager.

Er det noen kriterier jeg bør ha i bakhodet når jeg stemmer?

Du stemmer som du selv synes, men er det vanskelig å bestemme seg kan dette være til hjelp. Spør deg selv:

 1. Hvilken av filmene synes jeg er best?
 2. Hvilken av filmene synes jeg er mest underholdende?
 3. Hvilken av filmene har jeg mest lyst til å se akkurat nå?

Hmm. Rart. Så dette er en slags tradisjon, altså?

Jepp. Vi starter rundt nyttår (siden filmene skal være sett i foregående år), og dette har pågått siden nyttårshelgen 05/06

Men hva er vitsen, egentlig?

Det er gøy! Og listen med filmer i Æreshallen (der de fire beste fra hver Tordendom havner) blir sakte men sikkert en slags kanon over det ypperste av klassikere. Målet er å ha hundre filmer der, men det kommer jo til å ta 25 år, så vi får se hvor lenge folk gidder å være med.

Hvem kan være med?

Hvem som helst!

Hvilke filmer er med i Æreshallen?

Jo det skal jeg fortelle deg:

 • The Apartment
 • Battle Royale (vinner TD4)
 • Blade Runner (final cut)(vinner TD3)
 • The Dark Knight
 • Die Hard
 • Inception
 • Juno
 • L.A. Confidential
 • La den Rette komme Inn
 • Lord of the Rings: the Return of the King
 • Malteserfalken
 • Miller´s Crossing (vinner TD2)
 • Monty Python & the Holy Grail (vinner TD1)
 • My Neighbour Totoro
 • Oppdrag Nemo
 • Pan´s Labyrinth
 • Ping Pong (vinner TD6)
 • Ponyo on the Cliff by the Sea (Vinner TD5)
 • Repo! the Genetic Opera
 • Scott Pilgrim versus the World
 • Serenity
 • Singin´ in the Rain
 • The Social Network
 • Suspiria

Jeg lurer på noe mer, jeg!

Skriv spørsmålet i kommentarfeltet så svarer jeg så fort som bare det.

Blogroll